Revitalisatie Willem van Oranje & Rehobothschool, IRIS Kampen

Revitalisatie Willem van Oranjeschool in Kampen in opdracht van IRIS en bouwmanagement door LindHorst huisvestingsadviseurs

In opdracht van Schoolvereniging IRIS Kampen verzorgt LindHorst de revitalisatie van zes onderwijsgebouwen in de gemeente Kampen. De revitalisaties worden gefaseerd uitgevoerd:

  • zomer 2017 De Wegwijzer en Van de Wendeschool (reeds uitgevoerd)
  • zomer 2018 Willem van Oranjeschool en Rehobothschool
  • zomer 2019 Juliansaschool en Regenboog

De uitdaging bij deze projecten ligt hoofdzakelijk in de planning. In een periode van circa 6 tot 8 weken dient de gehele school gestript en weer opgebouwd te worden conform de huidige eisen. Bij de Willem van Oranjeschool zal ook een deel nieuw worden gebouwd in dezelfde periode.

Er is gekozen voor een grondige renovatie, om de gebouwen onderhoud technisch weer gereed te maken voor de komende 20 jaar. Hierbij worden ingrijpende bouwkundige aanpassingen gedaan zoals het vernieuwen van daken, vervangen van kozijnen en indelingen aanpassen van gebouwen. Daarnaast dienen de scholen na de renovatie te voldoen aan Frisse Scholen klasse B.

Naast de technische veranderingen worden de gebouwen zo aangepast dat deze straks beter geschikt zijn voor het gekozen onderwijsconcept en eventuele invulling van kindcentra in de school.

Benieuwd naar de revitalisatie mogelijkheden voor uw (school)gebouw? LindHorst huisvestingsadviseurs informeert u graag vrijblijvend.