Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen ook uw ambitie?

Een behaaglijk binnenklimaat in een duurzame omgeving is een bereikbaar doel voor nieuwe en bestaande gebouwen. Duurzaam bouwen is meer dan een ambitie. We zijn het verplicht naar de toekomstige generaties. Huisvesting biedt vele mogelijkheden om duurzame doelen te realiseren, voor zowel nieuwbouw als revitalisaties.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om duurzame oplossingen toe te passen in de gebouwde omgeving.

In eigen projecten brengen we onze kennis in praktijk, maar we worden ook gevraagd als specialist te participeren in andere bouwprocessen.

In het Friese Jirnsum heeft LindHorst een schoolgebouw gerealiseerd dat volledig voldoet aan de principes van Passief Bouwen: een duurzaamheidsprincipe waarbij een optimaal binnenklimaat wordt gecombineerd met een uitmuntende gevel. Lucht wordt gebruikt als medium om te verwarmen, te koelen en te ventileren. Het resultaat hier van zijn lage onderhoudskosten, lage energiekosten en een optimaal binnenklimaat. De eenvoudige en snel regelbare installatie levert bovendien tevreden gebruikers op.

Bestaande gebouwen worden steeds vaker hergebruikt. Soms uit (financiƫle) nood geboren, maar vaak ook bewust gekozen. Het verduurzamen van bestaande gebouwen is een uitdagende opgave. LindHorst heeft de ervaring en denkt graag mee naar de mogelijkheden. Ook hierin is veel mogelijk op het gebied van duurzaam bouwen.

Benieuwd welke duurzame oplossingen mogelijk zijn voor uw gebouw? Neem gerust vrijblijvend contact op met LindHorst huisvestingsadviseurs.