Dossier BREEAM – beoordelingssystematiek duurzaamheidsprestaties

Duurzaam bouwen wordt in al haar facetten steeds belangrijker. Een belangrijke vraag is op welke wijze de duurzaamheidprestatie van een gebouw objectief meetbaar gemaakt kan worden. Dit is mogelijk met de beoordelingssystematiek BREEAM-NL. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is wereldwijd de meest gebruikte systematiek voor het meten van de duurzaamheidprestatie van gebouwen. In Nederland is de Dutch Green Building Council (DGBC) vanaf 2009 verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bewaking van de Nederlandse versie: BREEAM-NL

LindHorst huisvestingsadviseurs is sinds januari 2010 participant van de DGBC en heeft sindsdien een gecertificeerde BREEAM-NL Nieuwbouw Expert (Michiel van der Linde) in dienst. In de afgelopen jaren heeft LindHorst ruime ervaring opgedaan op het gebied van duurzame gebouwontwikkeling en de certificering van deze projecten.

Door haar ruimte ervaring is LindHorst in staat om een passend advies en invulling te geven aan uw duurzaamheidsambities. Dit in alle brede facetten van de term ‘duurzaamheid’, van management tot energie en van gezondheid tot ecologie. Hierbij wordt uiteraard altijd gezocht naar de balans tussen de ambitie en de financiële en praktische haalbaarheid. Door de reeds opgedane ervaring is LindHorst in staat BREEAM-certificeringstrajecten te begeleiden en zorgvuldig te integreren in zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase.

Heeft u voor uw nieuwbouwproject of revitalisatieproject ook een duurzaamheidsambitie? Wilt u de duurzaamheidsprestaties laten meten? Laat u dan vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden door LindHorst huisvestingsadviseurs bv.

Onderstaande projecten geven een impressie over de mogelijkheden.

Projecten:

Revitalisatie Noorderpoort Muntinglaan, Groningen
Lees meer    »

BREEAM traject, Noorderpoort Automotive, Groningen
Lees meer    »

BREEAM-NL expert