Nieuwbouw De Nieuwe Veste Coevorden

 

Wie

Gemeente Coevorden en scholengemeenschap De Nieuwe Veste

Wat

Nieuwbouw De Nieuwe Veste, locatie Coevorden

Oppervlakte

10.000 m2

Stichtingskosten

€ 35.000.000

Oplevering

2026

 

LindHorst

LindHorst geeft leiding aan het ontwerpproces en maakt onderdeel uit van de stuurgroep en de projectgroep.

Artist impressions: DP6

Lindhorst adviseurs in huis

Hoe

De gemeente Coevorden (als bouwheer) en scholengemeenschap De Nieuwe Veste werken samen aan de ontwikkeling van een nieuw schoolgebouw voor de locatie Coevorden. Er wordt een breed scala aan onderwijs verzorgd: van praktijkonderwijs tot gymnasium. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het bedrijventerrein Holwert-Midden. Er is sprake gedeeltelijke sanering van het gebied als alle panden zijn verworven. 

In april 2023 zijn de ontwerpteampartners geselecteerd. DP6 als architect en Huisman & Van Muijen als installatieadviseur. Goudstikker – de Vries verzorgt het constructieadvieswerk en Ulehake is onze bouwfysisch adviseur. LindHorst geeft leiding aan het ontwerpproces en werkt daarbij intensief samen met de betrokken gebruikers. Wij maken deel uit van de stuurgroep en de projectgroep. Feitelijk is er sprake van een stuk gebiedsontwikkeling waarbij de nieuwe school de belangrijkste ‘drager’ is van de vernieuwing.

Het voorlopig ontwerp van de school is per 1 november 2023 afgerond. Het kenmerkt zich door een compacte vorm en refereert aan de vestingstad. Het nieuwe schoolgebouw is ontwikkeld als ENG-gebouw, met bijzondere aandacht voor enkele circulaire oplossingen.

De fase definitief ontwerp is gestart en wordt volgens de planning per 1 maart 2024 opgeleverd.

Artikel RTV Drenthe: nieuwbouw De Nieuwe Veste Coevorden

‘Persoonlijk contact is voor mij het belangrijkst en dat verloopt bij LindHorst heel prettig.’
Evert Visser, senior projectleider-beleidsadviseur gemeente Smallingerland