Multifunctioneel Centrum Gieten: Cultuurpodium

 

Wie

Gemeente Aa en Hunze

Wat

Multifunctioneel Centrum in Gieten

Oppervlakte

Circa 600 m²

Stichtingskosten

Ongeveer € 2.500.000

Oplevering

Zomer 2022 (adviesrapport)

 

LindHorst

Wij zijn gevraagd om onze expertise en kennis aan te wenden voor een gedegen onderzoek. In co-creatie met een enthousiaste afvaardiging van de verenigingen, hebben we meerdere scenario’s uitgewerkt. Nadat de gemeenteraad in september 2021 nadere eisen heeft gesteld in een kadernota, ligt er nu een eindrapport met een degelijke financiële onderbouwing.

Lindhorst adviseurs in huis

Hoe

Er bestond al enige tijd een vraag voor een duurzame oplossing voor de huisvestingsproblematiek van de vele culturele verenigingen in Gieten.

Het verenigingsleven in Gieten kent een lange traditie. De gemeente vindt het behoud hiervan belangrijk en de gemeenteraad van Aa en Hunze heeft daarom ingestemd met de kaders om het huisvestingsprobleem op te lossen. Uitgangspunten voor een nieuw onderkomen zijn onder andere duurzaam, onderhoudsvriendelijk en onderhoudsvriendelijk. Verder hecht het gemeentebestuur aan een eigen verantwoordelijkheid van de vereniging in het besturen en beheren van het nieuwe Cultuurpodium.

Nieuwbouw van het Cultuurpodium bij sporthal De Goorns, waarbij wordt samengewerkt met verschillende partners, biedt het meeste houvast en geeft financiële zekerheden. Het is aan de gemeenteraad om daar in het najaar een besluit over te nemen.

‘Persoonlijk contact is voor mij het belangrijkst en dat verloopt bij LindHorst heel prettig.’

Evert Visser, senior projectleider-beleidsadviseur gemeente Smallingerland