Nieuwbouw

IKC Prins Maurits en IKC Prins Constantijn

Wie

PCBO Leeuwarden

Wat

Projectmanagement nieuwbouw integraal kindcentrum Prins Maurits (in combinatie met IKC Prins Constantijn)

Oppervlakte

1.725 + 1.736 m²

Oplevering

Eind 2019

Stichtingskosten

€ 3.700.000 + € 3.900.000

LindHorst

LindHorst heeft het complete projectmanagement van de nieuwbouw van twee integrale kindcentra verzorgd.

IKC Prins Maurits

Lindhorst adviseurs in huis
Lindhorst adviseurs in huis

 Hoe

LindHorst heeft van het schoolbestuur PCBO Leeuwarden opdracht gekregen voor het totale projectmanagement van de bouw van twee nieuwe Integrale Kindcentra in Leeuwarden: Prins Maurits en Prins Constantijn. Beide Kindcentra vormen een combinatie tussen de christelijke bassischool en een kinderopvanglocatie van Sinne Kinderopvang. In de Kindcentra wordt zowel inhoudelijk als ruimtelijk verregaand samengewerkt. 

In de wijk Bilgaard werd het Integraal Kindcentrum (IKC) Prins Maurits ontwikkeld. De nieuwbouw werd gerealiseerd op de huidige locatie. De school is tijdelijk elders gehuisvest geweest. Het fraaie en compacte ontwerp is gemaakt door Kristinsson Architecten.

IKC Prins Constantijn staat in de Bloemenbuurt. Er is voor gekozen om de IKC op de bestaande locatie te huisvesten. Vanuit de gemeente was er duidelijk de wens om het bestaande gebouw niet te slopen, gezien de karakteristieke waarde hiervan. Door de Zwarte Hond en studio Nauta is een ontwerp gemaakt waarin het bestaande gebouw, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde, nog beter tot zijn recht komt. Daarnaast is er zowel in het bestaande gebouw als in de uitbreiding ruim voldoende flexibiliteit gecreëerd om aan de huidige eisen en wensen van het onderwijs te kunnen voldoen.

Een mooi bouwproces waarbij de visie ‘Kinderen eerst, samen verder’ prachtig terugkomt in het ontwerp. Daarnaast is er veel rekening gehouden met de circulaire mogelijkheden van bouwmateriaal en is er zelfs een Tiny Forest gerealiseerd.