Vernieuwbouw MFC Tytsjerk

 

Wie

Gemeente Tytsjerksteradiel

Wat

Vernieuwbouw MFC Tytsjerk

Oppervlakte

Circa 2.581 m²

Stichtingskosten

Ongeveer € 7.000.000

Oplevering

Zomer 2024

 

LindHorst

Een complexe opdracht waar structuur en strakke planning van belang zijn. Met name omdat tijdens het gehele ontwerpproces een reguliere bestemmingsplanwijziging loopt. Daarnaast wordt het uitvoerende werk Europees aanbesteed. Wij zorgen voor de projectbegeleiding van de realisatie van MFC Tytsjerk. Samen met een bouwteam pakken we de zaken grondig aan.

Artist impression: Kristinsson

Lindhorst adviseurs in huis

Hoe

Al geruime tijd is een regiegroep actief met de ontwikkeling van een MFC in Tytsjerk. Van alle onderzochte scenario’s heeft een integraal MFC op de huidige locatie van het dorpshuis de voorkeur om een school, kinderopvang, sport en dorpshuis in één gebouw te kunnen huisvesten.

Met deze interessante opdracht gingen wij aan de slag. Er zijn veel ontwikkelingen: het dorpshuis wordt verbouwd, verduurzaamd en uitgebreid voor de komst van een integraal kindcentrum inclusief een multifunctionele sportzaal. Deze zaal heeft een dubbele functie, want naast gymzaal zal het ook gebruik worden als multifunctionele zaal voor bruiloften, feesten en vergaderingen.

‘Persoonlijk contact is voor mij het belangrijkst en dat verloopt bij LindHorst heel prettig.’

Evert Visser, senior projectleider-beleidsadviseur gemeente Smallingerland