Nieuwbouw Zuyderzee Lyceum Lemmer

 

Wie

VariO Onderwijsgroep

Wat

Nieuwbouw Zuyderzee Lyceum Lemmer

Oppervlakte

3.100 m²

Oplevering

begin 2024

 

LindHorst

Wij verzorgen het projectmanagement van het proces. Daarnaast onderzoeken wij de mogelijkheden voor circulair bouwen en gaan ervoor om de school energieleverend te laten zijn.  Uiteraard zorgen we voor een gezond binnenklimaat met Frisse Scholen klasse B als uitgangspunt. 

Lindhorst adviseurs in huis

Hoe

De gemeente de Fryske Marren heeft VariO Onderwijs groen licht gegeven om nieuwbouw te realiseren voor het Zuyderzee Lyceum in Lemmer. De nieuwbouw gaat onderdak bieden aan ruim 350 leerlingen van VMBO, de onderbouw HAVO/VWO en de internationale school ISK Caleido.

Het nieuwe gebouw is ontworpen door BDP. Architects uit Rotterdam en heeft een opvallende architectuur. Er is gekozen voor een nieuwe locatie waarbij duurzaamheid een belangrijk aspect is; BENG is wettelijk verplicht.  Het gebouw kan een leven lang mee en wordt als zodanig flexibel ingericht. De plannen worden in goede samenwerking met ontwerpteam uitgewerkt. Het ontwerpteam bestaat naast LindHorst en BDP uit ABT|Wassenaar en Sijperda Hardy. In het ontwerp zijn de onderwijsvisie en het programma van eisen efficiënt en aantrekkelijk vertaald.

 De VariO Onderwijsgroep is bouwheer; de bouw vindt plaats volgens het traditioneel bouwproces. De oplevering is naar verwachting begin 2024.