Sportzaal De Waring

Oppervlakte
575 m²
Oplevering
maart 2017
Stichtingskosten
€ 1.142.000,- incl. btw
Specialismen
Sector
Artikelen

‘Gymseal fan’e takomst!’

Momenteel is de aannemer druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden om eind september te kunnen starten met de bouw van de “Gymzaal van de Toekomst”.
Sportzaal De Waring die gerealiseerd wordt in Drachten is uniek in zijn soort, omdat hier het iSpace-concept wordt toegepast. Het iSpace is een sportconcept dat jong en oud aanspreekt. Het is modern, interactief, intelligent en innovatief. Sfeer en beleving worden met iSpace gecreëerd door een vloer met oplichtende LED lijnen, projectie op de vloer van nieuwe vormen van sport en spel én toestellen afgestemd op deze nieuwe vorm van bewegen. Plezier, educatie en sport komen samen. Door in te spelen op wat kinderen van nu inspireert en motiveert zorgt bewegen met iSpace voor een optimale motorische ontwikkeling en bevordering van autonoom leren.
De gymzaal is vormgegeven als een herkenbaar en krachtig volume. Door de compacte vorm is er veel ruimte voor groen en buitenspel. Het gebouw vormt daarmee een belangrijke schakel tussen de 2 parken en wordt een nieuw baken in de wijk de Folgeren.
In opdracht van de gemeente Smallingerland begeleidt LindHorst de gemeente tijdens de aanbestedingsvorm Design & Build, een geïntegreerde organisatievorm waarbij ontwerp en uitvoering in één hand samengaan. In dit verband wordt dan ook gesproken over opdrachtnemer en niet over een aannemer. De opdrachtnemer bestaat uit een combinatie van architect, adviseurs, aannemer en installateur.