HNW en ICT voor Hulpverlening Drenthe, Brandweer Assen en GGD Drenthe

Oplevering
november 2013
Oppervlakte
7.748 m2
Stichtingskosten
Specialismen
Sector
Artikelen

HVD, GGD en Brandweer Assen betrekken gezamenlijk een nieuw pand aan de Mien Ruysweg tussen Groene Dijk en de A28 in Assen. Het gebouw is in september 2013 bouwkundig opgeleverd en biedt huisvesting aan de drie organisaties. Het totale bruto vloeroppervlak van het gebouw bedraagt 7.748 m2 waarvan 2.808 m2 kantooroppervlakte.

De kantooromgeving is ingericht volgens Het Nieuwe Werken (HNW). Daarbij zijn ca. 190 werkplekken gerealiseerd. Naast de werkplekken zijn in het gebouw een bedrijfsrestaurant, vergadercentrum en de inrichting van de brandweerkazerne gerealiseerd.

LindHorst heeft opdracht gekregen de verschillende aanbestedingstrajecten voor de inrichting, waaronder de Europese aanbesteding losse inrichting en de aanbesteding vaste inrichting, te coördineren. Daarbij heeft LindHorst nauw samengewerkt met architectenbureau Studio Groen + Schild uit Deventer.

LindHorst heeft tevens opdracht gekregen de Europese aanbestedingstrajecten voor de nieuwe ICT-omgeving te begeleiden. Voorwaarde voor ingebruikname van het gebouw was een bedrijfsklare en bedrijfszekere ICT-infrastructuur en telefonieomgeving. Verstoring in het proces is onacceptabel. Het project moet in één keer goed worden doorlopen heeft een harde “deadline”.

Onderdelen van de aanbesteding betroffen o.a. het gebruiksklaar opleveren van de flexibele onderlaag (servers, storage, virtuele werkplekken, netwerkinfrastructuur, telecommunicatievoorziening), het leveren van hard- en software, de migratie van de applicaties, het technisch beheer van de onderlaag, de unified communications oplossing en het configureren van de verschillende devices.

De nieuwe ICT-omgeving is in december 2013 door ca. 500 gebruikers in gebruik genomen.

(Impressie: VVKH Architecten)


  • VRD Assen-2
  • VRD Assen-1
  • VRD Assen-5
  • ggdassen3
  • ggdassen1