Hof van Coevorden

Oplevering
nieuwbouw eind 2010 renovatie eind 2011
Oppervlakte
5.100 / 2.800 m²
Stichtingskosten
€ 17.000.000,- excl. btw
Hof van Coevorden

Het project Hof van Coevorden bestaat uit meerdere onderdelen:

  • Nieuwbouw gemeentehuis aan de Markt (3.300 m² bvo, bestuurlijke en publieke afdelingen)
  • Nieuwbouw CQ Centrum voor de Kunsten (1.373 m² bvo)
  • Renovatie huidige gemeentehuis aan de A.K.singel (2.800 m² bvo)
  • Nieuwbouw bankruimte (215 m2 bvo)

De nieuwbouw is gerealiseerd volgens het Design & Build principe. LindHorst heeft daarbij de gemeente als opdrachtgever vertegenwoordigd. Na afronding van de nieuwbouw is de renovatie gestart van het huidige gemeentehuis aan de Aleida Kramersingel (oplevering eind 2011).

In de nieuwbouw is ook een grand café ondergebracht. Dit dient tevens als personeelsrestaurant voor de gemeentelijke medewerkers. De raadzaal wordt ook ingezet als vestzaktheater met een maximale bezetting van 184 zitplaatsen. Er wordt in een bescheiden professionele programmering voorzien.

Voor de nieuwbouw is een aantal duurzaamheidsmaatregelen toegepast. De genomen maatregelen zijn onder meer:

  • Warmte-/Koude opslag
  • Warmtepompinstallatie
  • Betonkernactivering
  • Verlichting door middel van aanwezigheidsschakeling
  • Verlichting voorzien van daglichtregeling
  • Mossedum dak
  • Click-Brick gevelstenen

Voor het uitwerken van facilitaire vraagstukken is LindHorst al tijdens het ontwerpproces ingeschakeld, om deze vraagstukken te bespreken en uit te werken, facilitaire keuzes kunnen op deze manier direct worden vertaald in het ontwerp. Vraagstukken die aan de orde kwamen zijn onder andere: inrichting, catering, IT, audiovisuele voorzieningen en schoonmaak.


  • HvC gevel Weeshuisweide 1
  • oude gevels HvC 2-2
  • Collage Gem huis-2
  • Collage Gem huis-8
  • Hof van Coevorden-138
  • Hof van Coevorden-159
  • Hof van Coevorden-137
  • Hof van Coevorden-140
  • Hof van Coevorden-135