Instandhoudingsplan Rensenpark, Emmen

Oppervlakte
17.584 m² (aan gebouwen)
Oplevering
Februari 2019
Stichtingskosten
n.v.t.
Specialismen
Sector
Artikelen

Het Rensenpark ligt in het centrum van Emmen op de locatie van het voormalige Dierenpark Emmen. Deze dierentuin sloot op 31 december 2015 definitief haar deuren, waarna begin 2016 een nieuw dieren- en attractiepark in Emmen is geopend onder de naam Wildlands Adventure Zoo Emmen. Op 18 juni 2016 is het terrein van het oude dierenpark heropend tot stadspark.

In het stadspark staan nog diverse gebouwen uit de oude dierentuin. De meeste gebouwen worden momenteel verhuurd en zijn bijvoorbeeld in gebruik als atelier, winkel, kinderboerderij en horeca of hebben op termijn een bestemming. De intentie van de gemeente Emmen is om deze situatie de komende jaren in stand te houden.

LindHorst is gevraagd om voor alle bestaande gebouwen op het Rensenpark een instandhoudingsplan met diverse scenario’s op te maken voor een periode van 5, 10 en 20 jaar. Naast inventarisatie en inspectie van de objecten wordt ook de onderhoudslast bepaald in relatie tot de exploitatie.

Daarnaast zijn er initiatieven om bijvoorbeeld een poppodium te huisvesten in één van de dierenverblijven. LindHorst rekent ook de kosten voor de implementatie van een dergelijk scenario door.

Het rapport is in de eerste week van februari 2019 opgeleverd.