Integraal KindCentrum Enkhuizen binnenstad

Oppervlakte
circa 1.500 m² bvo
Oplevering
2017
Stichtingskosten
€ 2.510.000
Specialismen
Sector
Artikelen

In de oude binnenstad van monumentaal Enkhuizen wordt een Integraal KindCentrum (IKC) gerealiseerd. De Stichting Openbaar Onderwijs Present, Stichting Kopwerk en de Kinderopvang Berend Botje zijn gezamenlijk bouwheer en opdrachtgever. LindHorst heeft van de gezamenlijke bouwheren de opdracht gekregen het bouwproces te leiden. Dit in nauwe samenwerking met de gemeente Enkhuizen en de buurtbewoners.

Om het bouwheerschap met 3 organisaties goed vorm te kunnen geven, is gestart met het vormen van een juridische entiteit die de verantwoordelijkheden en de verplichtingen tussen partijen goed vastlegt. LindHorst werkt hierin samen met Trip Advocaten|Notarissen. De juridische verplichtingen ten aanzien van eigendom, beheer en exploitatie moeten in dit soort projecten altijd aan het begin van het project goed worden geregeld.

De werkzaamheden zijn per april 2016 gestart. Het is een bijzonder project omdat hier sprake is van een echt Integraal KindCentrum. De bedoeling is dat de organisaties integreren en dat alle kinderen van 0 tot 13 onder één management worden aangestuurd. Daarnaast heeft de gemeente substantiële bedragen beschikbaar gesteld voor duurzame maatregelen; maatregelen die moeten zorgen voor een goed binnenklimaat. Er is een extra budget voor aanvullende functies en voorzieningen.