OBS De Steven, Franeker

Oppervlakte
1.200 m²
Oplevering
juli 2016
Stichtingskosten
€ 1.186.000
Specialismen
Sector
Artikelen

In februari 2016 is in Franeker gestart met de revitalisatie van OBS De Kleyenburg. Deze centrumschool, gehuisvest in een gebouw uit 1939, is in 5 maanden tijd omgebouwd tot een school van de toekomst. De uitdaging van dit project was om met de revitalisatie zo min mogelijk afbreuk te doen aan het monumentale karakter van het gebouw, maar deze inwendig te voorzien van alle benodigde voorzieningen behorend bij toekomstgericht onderwijs.

Aan de buitenzijde is dit gerealiseerd door de karakteristieke elementen van het pand zoveel mogelijk te behouden. De binnenzijde van het gebouw is tot op de constructie gestript en van hieruit volledig nieuw opgebouwd. Zo is bijvoorbeeld de schil opnieuw geïsoleerd, is het gebouw uitgerust met de nieuwste LED-verlichting en is een modern data communicatiesysteem aangebracht. Dit alles zodat de school volledig voldoet aan de principes van het Steve Jobs onderwijsconcept waarbij het digitaal leren centraal staat.

vanaf augustus 2017 zullen OBS Kleyenburg en OBS De Fûgelflecht gezamenlijk het gebouw betrekken onder een nieuwe naam, OBS De Steven.