Project verbouw/uitbreiding IKC Prins Constantijn

Oppervlakte
1.736 m²
Oplevering
Zomer 2020
Stichtingskosten
€ 3.900.000,-

LindHorst heeft van het schoolbestuur PCBO Leeuwarden opdracht gekregen voor het totale projectmanagement van de bouw van twee nieuwe Integrale Kindcentra in Leeuwarden: Prins Maurits en Prins Constantijn. Beide Kindcentra vormen een combinatie tussen de christelijke bassischool en een kinderopvanglocatie van Sinne Kinderopvang. In de Kindcentra wordt zowel inhoudelijk als ruimtelijk verregaand samengewerkt. Beide projecten bevinden zich inmiddels in een verschillende fase.

In de Bloemenbuurt komt het IKC Prins Constantijn. Er is voor gekozen om deze op de bestaande locatie te huisvesten. Vanuit de gemeente was er duidelijk de wens om het bestaande gebouw niet te slopen, gezien de karakteristieke waarde hiervan. Door de Zwarte Hond en studio Nauta is een ontwerp gemaakt waarin het bestaande gebouw, zowel aan de buitenzijde als aan de binnenzijde, nog beter tot zijn recht komt. Daarnaast is er zowel in het bestaande gebouw als in de uitbreiding ruim voldoende flexibiliteit gecreëerd om aan de huidige eisen en wensen van het onderwijs te kunnen voldoen.

Een mooi bouwproces waarbij de visie ‘Kinderen eerst, samen verder’ prachtig terugkomt in het ontwerp. Daarnaast is er veel rekening gehouden met de circulaire mogelijkheden van bouwmateriaal en is er zelfs een Tiny Forest gerealiseerd.

Het project is in juli 2020 opgeleverd.