Revitalisatie Golden Tulip, Arnhem

Oplevering
juli 2010
Oppervlakte
Stichtingskosten
Specialismen
Sector
Artikelen
Revitalisatie Golden Tulip

De verbouwing / revitalisatie heeft plaatsgevonden in twee fasen. De eerste fase betrof vernieuwing van het hele middengedeelte, waarbij een duidelijke entree aan de voorzijde is gecreëerd en daarbij een grote welkomsthal, lounge en receptie. Het nieuwe gebouw is voorzien van een nieuw, verhoogd schuin groendak, dat past in de bosrijke omgeving. Het gedeelte van de entree is nog extra verhoogd, om hierop het accent te leggen. Naast deze werkzaamheden is het middengedeelte van het hotel compleet gerenoveerd en is het restaurant totaal vernieuwd. Aan de achterzijde is een extra zaal gerealiseerd, die plaats biedt aan maximaal 350 personen. De installaties in het hele tussengebied zijn vernieuwd en voorzien van de nieuwste technische- en veiligheidseisen.

Het project is gestart in september 2009 en in juli 2010 opgeleverd. In deze korte ontwerp- en uitvoeringsperiode is het hotel/restaurant in bedrijf gebleven. Tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase was LindHorst verantwoordelijk voor het volledige projectmanagement.

Bij de verbouwing is rekening gehouden met de eisen voor GREEN KEY, het milieukenmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

De tweede fase betrof het realiseren van 20 extra hotelkamers. Deze hotelkamers werden gerealiseerd door op de bestaande bouw aan de linkerzijde een extra verdieping te realiseren. Naast extra capaciteit voor het hotel, wordt het gebouw hiermee ook weer in eenheid gebracht.


  • Golden Tulip  (1)
  • Golden Tulip  (2)
  • Golden Tulip  (4)
  • Golden Tulip  (3)