Revitalisatie Noorderpoort Muntinglaan, Groningen

Oplevering
februari 2015
Oppervlakte
6.100 m²
Stichtingskosten
€ 7.450.000,- incl. btw
Revitalisatieproject Noorderpoort Groningen met BREEAM certificaat door LindHorst huisvestingsadviseurs

Het pand Noorderpoort-Muntinglaan (voormalig Stratinghcollege) in Groningen is duurzaam gerevitaliseerd. In het pand, daterend uit 1954, zijn nu de opleidingen Middenkader Engineering, Metaal, ICT, Procestechniek en de dienst Facilities gehuisvest. LindHorst heeft deze revitalisatie tussen juli 2012 en 2015 begeleid.

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen Noorderpoort. Alle nieuwe en/of gerenoveerde (revitalisatie) panden worden voorzien van een BREEAM duurzaamheidskeurmerk. Met een ambitie om de kwalificatie “GOOD” te halen lag er een flinke uitdaging bij het ontwerp- en bouwteam. LindHorst had als BREEAM-expert een coördinerende rol in het hele proces. In 2016 is het certificaat uitgereikt door de aanpassingen die tijdens de revitalisatie mogelijk waren.

Een boeiend en dynamisch proces heeft ertoe geleid dat bij de start van het schooljaar 2015-2016 het gebouw weer in gebruik kon worden genomen. In het najaar van 2015 heeft de commissaris van de Koning Max van de Berg het vernieuwde gebouw feestelijk geopend. Een mooi en duurzaam eindresultaat op een prominente plaats bij het Julianaplein in Groningen. Tevens herkenbaar door het fraaie kunstwerk op de kop van het gebouw, ontworpen en gerealiseerd door Centraal Staal. Na de reconstructie van dit verkeersplein zullen hier naar verwachting 100.000 motorvoertuigen passeren.


  • Revitalisatie Noorderpoort, locatie Muntinglaan Groningen
  • Revitalisatie Noordenpoort locatie Muntinglaan te Groningen