Exloo krijgt een nieuwe multifunctionele raadszaal

door | dec 12, 2022 | Overheid

Na 20 jaar komt er een nieuwe multifunctionele raadszaal in Exloo. De huidige krijgt in het nieuwe werkplekconcept voor het gemeentehuis een nieuwe functie: het wordt een werkcafé waar de raad, de medewerkers en de inwoners elkaar kunnen ontmoeten. LindHorst heeft het vernieuwingsproces begeleid.
De gemeenteraad van de gemeente Borger-Odoorn heeft donderdagavond tijdens de begrotingsvergadering de plannen goedgekeurd. Het gemeentehuis wordt ingrijpend vernieuwd en verduurzaamd. Het komt tegemoet aan de behoefte van de organisatie om anders te werken. Omdat er minder werkplekken nodig zijn, kan een deel van het gemeentehuis een andere functie krijgen. Het idee is om een levendig ‘huis van de gemeenschap’ te creëren als kloppend hart van Exloo.

LindHorst coördineert ook de realisatie van de nieuwe plannen. Uiteraard wordt de karakteristieke uitstraling van het markante pand behouden. De verwachting is dat er in de tweede helft van volgend jaar gestart kan worden met de werkzaamheden. Het project vergt een investering van € 5,0 miljoen.