Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is meer dan een ambitie. We zijn het verplicht aan de toekomstige generaties. Huisvesting biedt vele mogelijkheden om duurzame doelen te realiseren, zowel voor nieuwbouw als revitalisaties.

Bouwmanagement IKC Hanzewijk

Duurzame oplossingen

Er zijn veel verschillende duurzame oplossingen die toe te passen zijn in de gebouwde omgeving. We brengen onze kennis graag in de praktijk voor onze opdrachtgevers. Ook worden we ook regelmatig gevraagd om als specialist op dit gebied te participeren in andere bouwprocessen. Wij hebben daar uitstekende tools voor, zoals de Building Circularit Index waarmee we eenvoudig de mate van circulariteit van een gebouw voor u in beeld brengen. Een prachtige duurzame oplossing is de realisatie van IKC Hanzewijk in Kampen, het meest circulaire kindcentrum van Nederland. Duurzaamheid en circulariteit waren vanaf het begin de uitgangspunten. Het gebouw is ontworpen met een circulaire en biobased ontwerpstrategie met een indrukwekkend en verrassend resultaat. Heeft u een vraag over duurzame oplossingen voor uw project? Neem gerust contact met ons op!

Bouwmanagement IKC Hanzewijk

Verduurzamen van bestaand vastgoed

Het verduurzamen van bestaande gebouwen gebeurt steeds vaker. Het is een vaak uitdaging, door de kosten van duurzame oplossingen, door tijdsdruk of doordat de organisatie moet blijven draaien tijdens de renovatie. Maar er is veel mogelijk. We hebben hier veel ervaring mee en vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Hybride werken

Verduurzamen betekent ook: flexibel en toekomstgericht zijn. Thuiswerken is steeds normaler geworden. Sinds de coronapandemie is er definitief een nieuwe balans ontstaan tussen werken op kantoor en thuis werken. Dat heeft gevolgen voor de huisvesting van organisaties. Om de behoeften van werknemers per situatie in kaart te brengen, houden we bijvoorbeeld een enquête. Dat is altijd maatwerk. De combinatie tussen thuiswerken (vooral voor geconcentreerd bureauwerk) en ontmoeten en overleggen op kantoor lijkt het nieuwe werken te worden. Wat betekent dat voor uw huisvesting? We denken vervolgens met u mee over de best passende oplossing.

Wilt u duurzaam bouwen? Of bent u benieuwd naar duurzame oplossingen voor uw gebouw? Neem gerust vrijblijvend contact op met LindHorst huisvestingsadviseurs.

Bouwen voor de toekomst

Heeft u een vraag over een duurzame oplossing voor uw project? LindHorst denkt met u mee!

‘Persoonlijk contact is voor mij het belangrijkst en dat verloopt bij LindHorst heel prettig.’

Evert Visser, senior projectleider-beleidsadviseur gemeente Smallingerland