Nieuwbouw Kindcentrum Emmer-Compascuum

Opdrachtgever
Gemeente Emmen
Oppervlakte
2.150 m²
Oplevering
Zomer 2020
Stichtingskosten
€ 5.600.000
Specialismen
Sector
Artikelen

Artist impression: Kristinsson Architecten

De gemeente Emmen heeft besloten tot nieuwbouw van een kindcentrum in het centrale gedeelte van Emmer-Compascuum. De nieuwbouw biedt plaats aan vier basisscholen (met drie besturen) die fuseren tot twee scholen (met twee besturen) en twee ruimten voor de voorschool. Het kindcentrum zorgt voor een dynamische en aantrekkelijke leeromgeving. Het gebouw levert een bijdrage aan de doelstelling energieneutraal in 2050 en wordt gebouwd conform de Frisse Scholen B en GPR-gebouw. In het ontwerpproces vindt onderzoek plaats naar welke mogelijkheden er zijn om een nog duurzamer gebouw te realiseren.

De verschillende gebruikers worden intensief betrokken bij het proces. Zowel bij het maken van het ruimtelijk functioneel programma van eisen, als ook bij de vertaling hiervan naar een concreet ontwerp met de architect en overige adviseurs. Na de afronding van de bestekken zal LindHorst de aanbesteding en uitvoering begeleiden.

Er wordt grondig samengewerkt met de gemeente, de schoolbesturen, de stuurgroep en de projectgroep, waarbij LindHorst steeds de verbindende factor is. Wij verzorgen het projectmanagement van het gehele traject: van de gezamenlijke visie tot en met de oplevering en nazorg.

Het gebouw wordt naar verwachting in de zomer van 2022 opgeleverd.