Verbouwing Koloniecentrum Frederiksoord

Oppervlakte
1.775 m2
Oplevering
Fase 1 - 31 maart 2018
Stichtingskosten
€ 1.500.000 excl. btw
Verbouwings Koloniecentrum Frederiksoord onder procesleiding en directievoering van LindHorst huisvestingsadviseurs

Verbouwing Koloniecentrum Frederiksoord: In 1818 werd in Frederiksoord door Johannes van den Bosch de ‘Kolonie van Weldadigheid’ gesticht, met als doel de armoedebestrijding te verhelpen. Paupers uit de steden werden er te werk gesteld in nieuwe landbouwkoloniën. In 2018, 200 jaar later heeft dit bijzondere werk van Van den Bosch zelfs geleidt tot een nominatie voor de UNESCO status als werelderfgoed.

Het voormalig congrescentrum in Frederiksoord is in een periode van circa zes maanden verbouwd en uitgebreid tot het Huis van Weldadigheid. In 2018 heeft het gebouw dienst gedaan als het kloppend hart van de kunstexpeditie ‘Into nature’. In 2018/2019 wordt de laatste fase van de verbouw, het inrichten van de experience, uitgevoerd.

In de experience worden de bezoekers op interactieve wijze, middels storytelling, teruggebracht naar het leven ten tijde van de Kolonie van Weldadigheid. De eerste bezoekers worden in de zomer van 2019 verwacht. In het eerste jaar na de opening wordt er gerekend op 40.000 bezoekers, oplopend naar 80.000 bezoekers na vijf jaar.

LindHorst voert de directievoering omtrent de verbouwing Koloniecentrum Frederiksoord. Heeft uw organisatie plannen voor (grootschalige) verbouwing en zoekt u iemand die dit proces in goede banen kan leiden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Fotografie door Dorens van der Werf